Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Prins Joachim åbner op: ‘Jeg havde ikke siddet her, hvis ikke det var for min kone’

Der gik chokbølger gennem landet, da prins Joachim i juli 2020 blev ramt af en blodprop. Selv mener prinsen, at der kun er en årsag til, at han står her i dag: Hans hustru Marie.

Da prins Joachim natten til den 25. juli 2020 blev ramt af en blodprop, var det prinsesse Marie som trådte til og sørgede for, at hendes mand hurtigt kom på hospitalet og blev opereret.

Der gik ikke engang 14 dage, før prins Joachim blev udskrevet fra hospitalet, og prinsen har efterfølgende nævnt, at han var meget heldig i situationen. I et nyt interview halvandet år efter den forfærdelige oplevelse åbner prins Joachim op om oplevelsen, og her er der masser af ros til hustruen.

For ifølge ham er hun årsagen til, at han stadig er her.

– Jeg havde ikke siddet her, hvis ikke det var for min kone. Du var den første, der hjalp mig. Det var ikke et vendepunkt i mit liv, men det var et udråbstegn. En af de ting, vi har fundet ud af, er, at vi skal leve i nuet, for vi ved ikke, hvad der kan ramme os. Blodproppen var med til at vise mig, at man ikke skal tage noget som helst for givet, siger prins Joachim til Berlingske.

Prins Joachim siger selv, at han i dag er kommet sig fuldstændigt oven på blodproppen. Oplevelsen sidder dog stadig i parret, men de sørger for at tale om tingene.

Hvor er det fint at se, hvordan prins Joachim roser sin hustru. Hvad ville du have gjort i den situation? Kom gerne med din mening i artiklens kommentarfelt på Instagram.